linkedin facebook twitter youtube logo-edx
דלג לתוכן ראשי

חושבים על הוראה מחדש: מודלים פדגוגיים נבחרים

אורנים המכללה האקדמית לחינוך והוראה

הקורס יפעל בשני מעגלים. האחד, הכרות עם 6 מודלים פדגוגים חלופיים, הידע התאורטי שמאחוריהן, עדויות של מורים מהשטח כיצד הן יכולים לבוא לידי ביטוי ולבסוף, בחינה עצמית של הלומדים, היכן עומדת הפדגוגיה האישית שלהם מול אותה חלופה וכיצד הם יכולים לשלב אותה בהוראה שלהם. המעגל השני, העוטף את הקורס בשיעור הפתיחה, בשעור הסיכום ותוך כדי, עוסק בעצם היכולת של המורה הבודד לעצב בעצמו את הפדגוגיה שלו, אל מול קשיי המערכת ואל מול הנחות היסוד שלו עצמו. מעגל זה, יתן כלים למורה הבודד לבחון את הקשיים ולבחור להתמודד עימם.

מידע כללי על הקורס

אורך הקורס- 8 מפגשים. אפשרות למפגש בשבוע או למפגש בשבועיים, בהתאם להגדרות הגוף המנהל.

בכל שלושה שבועות יפתחו 3 פרקים חדשים.

אורך מפגש- כל מפגש אורך 3 שעות (קריאה, צפייה בסרטונים והכנת מטלות) 

תקציר הקורס

הקורס יפעל בשני מעגלים. האחד, הכרות עם 6 מודלים פדגוגים חלופיים, הידע התאורטי  שמאחוריהן, עדויות של מורים מהשטח כיצד הן יכולים לבוא לידי ביטוי ולבסוף, בחינה עצמית של הלומדים, היכן עומדת הפדגוגיה האישית שלהם מול אותה חלופה וכיצד הם יכולים לשלב אותה בהוראה שלהם. המעגל השני, העוטף את הקורס בשיעור הפתיחה, בשעור הסיכום ותוך כדי, עוסק בעצם היכולת של המורה הבודד לעצב בעצמו את הפדגוגיה שלו, אל מול קשיי המערכת ואל מול הנחות היסוד שלו עצמו. מעגל זה, יתן כלים למורה הבודד לבחון את הקשיים ולבחור להתמודד עימם.

מטרות

  • רכישת ידע ומיומנויות הוראה בתכנון לימודים בפדגוגיות המובאות בקורס
  • הכרות עם האתגרים של שימוש בפדגוגיות שונות בכתה והדרכים של מערכת החינוך לעזור עם אתגרים אלו
  • התנסות מעשית בבחינת ההוראה של הלומד בקורס, אל מול האלטרנטיבה של הפדגוגיות המוצעות ובבניית תהליכי למידה על פי פדגוגיות האלו

רשימת נושאים

  1. עוגנים תאורטיים של הנעת שינוי במערכות חינוך, עיצוב תפיסות חינוכיות וביטוין בהוראה, תוך הכרות ספציפית עם מערכת החינוך הישראלית, חסמיה והחידושים שדרכם היא מנסה לקדם שינוי.
  2. חינוך לחשיבה
  3. הוראה פרונטלית (הוראה מפורשת)
  4. PBL
  5. פדגוגיה משחקית
  6. פדגוגיה ביקורתית וחינוך פוליטי  

מרצים

ניר מיכאלי

ד״ר ניר מיכאלי

ד"ר ניר מיכאלי, כיום רקטור מכללת אורנים ובעבר יושב ראש המזכירות הפדגוגית במשרד החינוך, הוא דוקטור למדיניות ולארגון חינוך ובוגר ביה"ס מנדל למנהיגות חינוכית. את דרכו המקצועית החל בשדה החינוך הבלתי פורמלי בתור רכז הדרכה ארצי ובתור מזכ"ל תנועת הנוער "המחנות העולים". בהמשך דרכו עבר לעולם החינוך הפורמלי, בתחילה כמחנך ומורה להיסטוריה ולאזרחות בתיכון ובהמשך לשדה הכשרת המורים. שימש כמנהל יח' קהילות חשיבה במכון ברנקו וייס, כמרצה וסגן מנהל במכון כרם לחינוך הומניסטי-יהודי, וכראש החוג לחינוך ודיקן פיתוח פדגוגי במכללת סמינר הקיבוצים. היה מעורב בייסוד מהלך "השקפה" (מורים מובילים) שקם כשותפות בין משרד החינוך לקרן יד הנדיב והקים את המו"פ הארצי של מהלך זה במכון מופ"ת. פרסומיו עוסקים במדיניות חינוך ובהכשרת מורים, בפדגוגיות חדשניות, חינוך פרוגרסיבי, פדגוגיה לא פורמלית וחינוך לדמוקרטיה ולצדק חברתי.

  1. מספר הקורס

    חושבים על הוראה מחדש: מודלים פדגוגיים נבחרים
  2. השיעורים מתחילים

  3. מאמץ מוערך

    03:00
רשום